Rebecca Stenberg

Hockeybloggen

Hej! Jag heter Rebecca Stenberg och studerar Hälsovägledning vid Luleå Tekniska Universitet. På sidan av det spelar jag hockey i MSSK-Piteå dam. Här kommer ni att hitta underhållande saker som händer i mitt liv, allt från vardagliga händelser till klubben MSSK-Piteå och landslaget!

Hemväg

På vägen Hej fina läsare!
Dagens match slutade 5-1 till Brynäs och därmed är säsongen och sm-resan slut för denna gång. För denna gång alltså, vi kommer tillbaka nästa år. Count on it. Och jag hoppas att alla ni 1618 ljuvliga människor som hjälpte oss fram till segern i torsdags, återkommer nästa säsong igen! Vi behöver ert stöd :)

Jag måste säga att jag är grymt stolt över oss, MSSK/Piteå, och blickar tillbaka och inser vilken säsong vi har gjort. Det är helt sjukt och det har gått alldeles för fort. När laget gör sitt första ispass i augusti känns det som ljusår till månadsskiftet mars/april. Så plötsligt är vi där. Eller här. Där.

I år fick jag uppdraget att vara lagkapten och det har varit roligt och lärorikt. Vi hade många nya i laget inför säsongen och jag vet att de har trivts. Men vilka gör inte det i världens bästa lag? Jag är så glad över laget och den sammanhållningen vi har är fantastisk. Att jag vet att alla håller med gör det bara ännu mer övertygande.

Även fast vi förlorade säsongens sista match så är jag som sagt var väldigt stolt över hela säsongen och slutspelet. Jag är trött men jag är också glad, och blickar framåt mot nästa säsong med oerhörd glädje. När man gick i skolan ville man ha sommar heeeela tiden, så man fick vara ledig. Nu vill man ha augusti, höst och hockeysäsong. Och man vill ha det i Piteå, på Kvarnvallen. Älskade LF Arena.

/R.

Året 2014.

Piteå Ett år har alltid sina ups and downs det vet vi om och för att vara glad på livet så behöver man ibland få känna sig nere, så det är okej. Det viktiga är dock att de positiva sakerna är fler än de negativa. Så är det för mig. Jag har min älskade familj som alltid finns där för mig, jag älskar er. Jag har mina underbara vänner; först den finaste hockeyfamiljen man kan ha i MSSK-Piteå. Det är väldigt viktigt eftersom det är dessa tjejer och ledare som jag spenderar 90 % av min fritid med. Kommer till isladan varje dag och svettas, men vi har alltid roligt tillsammans. Tillsammans driver vi varandra till att bli bättre varje dag. Vad skulle jag göra utan er? Jag älskar er också. Sen har jag ju andra vänner som inte spelar hockey men ändå är intresserade, sen har jag vänner som inte är så jätteintresserade, men som ändå accepterar att jag tränar varje kväll och är borta många helger om året. Jag älskar er för det. Mina finaste klasskompisar som gör skolan till en roligare plats. Love you. Livet är familjen och vännerna och jag är så tacksam att jag har just er. Ni alla peppar mig alltid och ert stöd betyder allt och i år har det betytt mer än någonsin, och ni vet vilka ni är. Och på toppen av allt så har min finaste vän blivit pappa för första gången och även min älskade kusin har blivit trebarnsfar i år, det är stort.

 

Min största supporter lämnade mig och oss i våras. Min farfar åkte upp till himlen och fick träffa farmor igen. Så länge han kunde så såg han alltid mina hemmamatcher, och när han blev för gammal för det så var det alltid honom pappa ringde till först för att meddela hur matchen gick. Han tyckte alltid att jag var bäst, precis som en farfar ska tycka. Och han tyckte alltid att domaren hade fel, precis som det ska vara. Vi kan inte ringa honom längre men det behövs inte, för jag vet att han sitter längst ut på ett moln, dinglar med benen och ser varenda match, tillsammans med mina andra älskade uppe i himlen.

 

Mina år är ju på något sätt uppdelade efter min hockeysäsong. Så därför är inte mitt år helt slut än. Så jag hoppas att andra delen av mitt år, vårsäsongen, ska bli grym. Och det tror jag den kommer bli, just för att jag får dela den med mina nära och kära.

 

Ta hand om er, gott slut och ett gott nytt år!

 

Kram,
/Rebecca.
 

For the love of the game

Piteå Jag hatar att förlora och jag älskar att vinna. Det är vad som definierar en vinnarskalle. En vinnarskalle vaknar också upp varje morgon och vill göra det bästa av dagen. Vi vill vinna i allt. Spelar ingen roll om det är VM-final eller sällskapsspel. Men vet ni vad, man vinner inte alltid. Och det är det som är grejen. Man måste lära sig att ta förluster och lära sig av dem. Man förlorar och man gör det på olika sätt. Ibland förlorar man för att man är ett sämre lag, det är de 'lättaste' förlusterna, det andra laget var bättre helt enkelt. Sen kan man förlora för att man var slarviga, man kan förlora för att man hade otur eller ibland har bara någon där uppe bestämt att man ska förlora. That's life. Men det är fasen inte kul. Idag vann vi, och det är fruktansvärt roligt. Och jag älskar att vinna med dessa tjejer. Det är äkta kärlek och det är det vi spelar för. För mig handlar det om att få göra något man älskar tillsammans med sina bästa vänner.

 

Idag är det första advent, och jag kan inte tänka mig att spendera denna söndag på ett bättre sätt än att vinna tillsammans med vårt grymma gäng. 

Kram,
/R.

Hockeyhelg

Piteå Dags för ännu en hockeyhelg!
Förra helgen var spelledig och vi har nu hunnit vässa till vårt spel ännu mer och är redo och taggade för att spela match igen.
Gårdagens träning bestod av ett riktigt typiskt Thompson-crossfit-pass på Star så vi är redan nu inne i hettan inför helgen. På isen hade vi bra fart och bra spel! En bra känsla helt enkelt.

I ett regnigt Piteå tar vi imorgon emot SDE klockan 16.30 på LF Arena. På söndag spelar vi också mot SDE men då klockan 11.30!
Vi hoppas på ditt stöd och bättre att vara inne i en ishall än ute när det regnar, eller hur?!

 

Önskar er en fin fredag.
Kram,
/R. 

Första september

Piteå Har haft en superdupersuperduperjättebra sommar. Den går fortare varje år, ju äldre man blir. Men det gäller att ta vara på tiden och bara göra det man vill, vilket jag har gjort. Sommaren har gett mig positiv energi och jag är redo för en ny hockeysäsong och andra året på universitetet.

Nu är det höst på riktigt, första september är gränsen för höst enligt mig. Jag fick avsluta augusti månad och sommaren på Åland med Sveriges bästa hockeybrudar. Vi spelade tre matcher mot Finland och förlorade en och vann två. Det var riktigt roligt och väldigt bra och tuffa matcher. Jag vet att min största supporter var med mig hela veckan uppifrån. Och det var också för honom jag spelade, gjorde mål och vann för. <3

Det känns roligt att hockeyn är igång, vi med laget har haft två träningsmatcher mot Luleå u15 och har förlorat båda. Men det är bra att få tufft motstånd på försäsongen. Under veckan hoppas jag att vi kommer bli lite fler spelare på träningarna, det är fortfarande några som ska ansluta från andra städer osv innan vi är fulltaligt lag. Men jag tror att de ska komma under veckan i alla fall. Nästa helg åker vi mest troligt upp och spelar mot Kärpät i Uleåborg på lördagen. Som sagt, det är roligt att spela träningsmatch men man längtar såklart till att serien ska börja. Men det är inte så länge kvar nu! Serien börjar den 20e september och vi börjar borta mot Sundsvall.

Idag börjar också skolan, vi har haft introduktion i kursen Mentala träningsmetoder. På torsdag har vi introduktion i Massagekursen. Har redan fått många som anmält sig som försökskaniner. Vilket är bra såklart! Känner mig inspirerad till dessa kurser, mentala träningsmetoder har man nog använt sig mycket av inom hockeyn men kanske utan att tänka på det. Så jag tror att jag kommer kunna koppla mycket till hockeyn och använda mig av den kursen där.

Tror att september blir en bra månad med skola och hockey, också fyller jag ju år också. Glöm inte det! Nästa onsdag kommer min finfina moster Rigmor och förgyller tillvaron i några dagar.

Ha det bra och trevlig måndag.
/R.

LF Arena, Kvarnvallen, världens bästa ställe.
 

En kall måndag i Juni

Piteå Hej igen!

Skrev ju i förra inlägget att det säger bara swoosh så är det Augusti och ispremiär. Nu blev jag uttagen till sommarcampen i Norrtälje som börjar nästa torsdag, så nu är det alltså bara 10 dagar till ispremiär. HIMMELSKT!
Roligt att få åka ner till Norrtälje och tävla med hockeytjejer i några dagar. Tre ispass både fredag och lördag, ett ispass på söndagen och sen hemfärd. För min del blir det inte hemfärd till Piteå utan jag tar flyget ner till Köpenhamn och välkomnas där av mitt <3 och hela släkten där en finfin semestervecka väntar. Jag har alltså en väldigt rolig andra halva av juni att vänta mig.

Imorse såg jag sista avsnittet av Game of Thrones säsong fyra. Ska såklart inte avslöja något ifall det finns läsare som inte ännu sett avsnittet. Men ja, alltid lika tråkigt när en säsong är slut och det är en EVIGHET (känns som det) till nästa säsong. Åh vad den serien är bra. Bäst helt enkelt. VM är dagisunderhållning i jämförelse, skrev Markus Larsson. Däremot har VM inlett med fartfylld och händelserik fotboll. Det är kul. På minussidan är Spaniens första match, vilken jag inte kommer att prata om. Men på onsdag kommer Casillas vara Gud (kom ihåg vart du läste det först).

 

Nu ska jag bara ta det lugnt och kolla säsong två av The Killing på Netflix med Carl.
Trevlig måndag alla.

Kram
/R. 

Namn: Rebecca Stenberg Ålder: 22 år Bor: Piteå Gör: Pluggar till Hälsovägledare vid LTU och spelar hockey i MSSK-Piteå Familj: Mamma, pappa, brorsa, hund & fågel Intressen: Musik, idrott och vänner

  • Senaste blogginläggen
19:10 Waaras goes World Wide

Bloggar