Rebecca Stenberg

Hockeybloggen

Hej! Jag heter Rebecca Stenberg och studerar Hälsovägledning vid Luleå Tekniska Universitet. På sidan av det spelar jag hockey i MSSK-Piteå dam. Här kommer ni att hitta underhållande saker som händer i mitt liv, allt från vardagliga händelser till klubben MSSK-Piteå och landslaget!

Torontohäng

Häng på flygplatsen i Toronto. Jag, Cissi, Klara och Lina har precis ätit en munk, mums! Flyget till Boston går 18.15, 23.15 svensk tid. Trötta tjejer, men här är klockan halv 6 så trött får man inte vara än!
Synd tjejer att vi förlorade mot Ormsta, men ni kämpade säkert grymt bra!
Grattis a-laget till vinsten mot Kalix.

Adjö för nu.

 

For the love of the game

Piteå Jag hatar att förlora och jag älskar att vinna. Det är vad som definierar en vinnarskalle. En vinnarskalle vaknar också upp varje morgon och vill göra det bästa av dagen. Vi vill vinna i allt. Spelar ingen roll om det är VM-final eller sällskapsspel. Men vet ni vad, man vinner inte alltid. Och det är det som är grejen. Man måste lära sig att ta förluster och lära sig av dem. Man förlorar och man gör det på olika sätt. Ibland förlorar man för att man är ett sämre lag, det är de 'lättaste' förlusterna, det andra laget var bättre helt enkelt. Sen kan man förlora för att man var slarviga, man kan förlora för att man hade otur eller ibland har bara någon där uppe bestämt att man ska förlora. That's life. Men det är fasen inte kul. Idag vann vi, och det är fruktansvärt roligt. Och jag älskar att vinna med dessa tjejer. Det är äkta kärlek och det är det vi spelar för. För mig handlar det om att få göra något man älskar tillsammans med sina bästa vänner.

 

Idag är det första advent, och jag kan inte tänka mig att spendera denna söndag på ett bättre sätt än att vinna tillsammans med vårt grymma gäng. 

Kram,
/R.

Hockeyhelg

Piteå Dags för ännu en hockeyhelg!
Förra helgen var spelledig och vi har nu hunnit vässa till vårt spel ännu mer och är redo och taggade för att spela match igen.
Gårdagens träning bestod av ett riktigt typiskt Thompson-crossfit-pass på Star så vi är redan nu inne i hettan inför helgen. På isen hade vi bra fart och bra spel! En bra känsla helt enkelt.

I ett regnigt Piteå tar vi imorgon emot SDE klockan 16.30 på LF Arena. På söndag spelar vi också mot SDE men då klockan 11.30!
Vi hoppas på ditt stöd och bättre att vara inne i en ishall än ute när det regnar, eller hur?!

 

Önskar er en fin fredag.
Kram,
/R. 

Första september

Piteå Har haft en superdupersuperduperjättebra sommar. Den går fortare varje år, ju äldre man blir. Men det gäller att ta vara på tiden och bara göra det man vill, vilket jag har gjort. Sommaren har gett mig positiv energi och jag är redo för en ny hockeysäsong och andra året på universitetet.

Nu är det höst på riktigt, första september är gränsen för höst enligt mig. Jag fick avsluta augusti månad och sommaren på Åland med Sveriges bästa hockeybrudar. Vi spelade tre matcher mot Finland och förlorade en och vann två. Det var riktigt roligt och väldigt bra och tuffa matcher. Jag vet att min största supporter var med mig hela veckan uppifrån. Och det var också för honom jag spelade, gjorde mål och vann för. <3

Det känns roligt att hockeyn är igång, vi med laget har haft två träningsmatcher mot Luleå u15 och har förlorat båda. Men det är bra att få tufft motstånd på försäsongen. Under veckan hoppas jag att vi kommer bli lite fler spelare på träningarna, det är fortfarande några som ska ansluta från andra städer osv innan vi är fulltaligt lag. Men jag tror att de ska komma under veckan i alla fall. Nästa helg åker vi mest troligt upp och spelar mot Kärpät i Uleåborg på lördagen. Som sagt, det är roligt att spela träningsmatch men man längtar såklart till att serien ska börja. Men det är inte så länge kvar nu! Serien börjar den 20e september och vi börjar borta mot Sundsvall.

Idag börjar också skolan, vi har haft introduktion i kursen Mentala träningsmetoder. På torsdag har vi introduktion i Massagekursen. Har redan fått många som anmält sig som försökskaniner. Vilket är bra såklart! Känner mig inspirerad till dessa kurser, mentala träningsmetoder har man nog använt sig mycket av inom hockeyn men kanske utan att tänka på det. Så jag tror att jag kommer kunna koppla mycket till hockeyn och använda mig av den kursen där.

Tror att september blir en bra månad med skola och hockey, också fyller jag ju år också. Glöm inte det! Nästa onsdag kommer min finfina moster Rigmor och förgyller tillvaron i några dagar.

Ha det bra och trevlig måndag.
/R.

LF Arena, Kvarnvallen, världens bästa ställe.
 

En kall måndag i Juni

Piteå Hej igen!

Skrev ju i förra inlägget att det säger bara swoosh så är det Augusti och ispremiär. Nu blev jag uttagen till sommarcampen i Norrtälje som börjar nästa torsdag, så nu är det alltså bara 10 dagar till ispremiär. HIMMELSKT!
Roligt att få åka ner till Norrtälje och tävla med hockeytjejer i några dagar. Tre ispass både fredag och lördag, ett ispass på söndagen och sen hemfärd. För min del blir det inte hemfärd till Piteå utan jag tar flyget ner till Köpenhamn och välkomnas där av mitt <3 och hela släkten där en finfin semestervecka väntar. Jag har alltså en väldigt rolig andra halva av juni att vänta mig.

Imorse såg jag sista avsnittet av Game of Thrones säsong fyra. Ska såklart inte avslöja något ifall det finns läsare som inte ännu sett avsnittet. Men ja, alltid lika tråkigt när en säsong är slut och det är en EVIGHET (känns som det) till nästa säsong. Åh vad den serien är bra. Bäst helt enkelt. VM är dagisunderhållning i jämförelse, skrev Markus Larsson. Däremot har VM inlett med fartfylld och händelserik fotboll. Det är kul. På minussidan är Spaniens första match, vilken jag inte kommer att prata om. Men på onsdag kommer Casillas vara Gud (kom ihåg vart du läste det först).

 

Nu ska jag bara ta det lugnt och kolla säsong två av The Killing på Netflix med Carl.
Trevlig måndag alla.

Kram
/R. 

Sommar, sol och träning

Piteå Hejsan igen!
Det var ett tag sen jag skrev nu, mest beroende på att det har varit mycket skola och mycket träning så jag har glömt bloggen lite. Men nu är jag tillbaka och skickade in den sista skoluppgiften förra veckan, så nu har jag mer tid till att blogga.

Sen förra gången jag skrev så har det hänt ganska mycket; hockeymässigt så har vi  fått en ny tränare, tappat några spelare, fått några nya spelare osv. Jobbar på fler tränare och fler spelare. Förhoppningsvis så blir det klart inom en snar framtid.
Jag tycker att det känns bra inför nästa säsong, längtar redan till isen, känns som att det var en evighet sen vi hade sista träningen och matchen. Men det säger väl bara swoosh eller nått så är det augusti och ispremiär.

Utanför hockeyn så har jag gått klart första året på min universitetsutbildning (grattis till mig), min pojkvän har tagit studenten (grattis till honom!), min pojkvän har flyttat hem och ska spela med PHC till vintern (Grattis till honom, mig och PHC) och jag har äntligen fått göra min handoperation (grattis till mig!). Så egentligen så är allt på topp! Utbildning känns väldigt rätt för mig och första året gick väldigt fort! Till hösten börjar vi med massagekursen och om någon känner för att vara träningsobjekt så är jag inte omöjlig. Att Carl flyttar hem är ju obeskrivligt, nu kommer jag att få träffa honom mer än en gång i veckan under vintern. Glad.
Handen fick jag operera i mitten av maj och från och med förra veckan så kör jag träning för fullt, två pass om dagen. Fortfarande lite öm över ärret men det blir bättre dag för dag. Jag tackar och bockar för all hjälp jag får, guld värt!

Som sagt så längtar jag till is men en annan sak som jag längtar till är fotbolls-VM och det börjar på torsdag!! Sjukt taggad, Heja Spanien om ni inte visste det.

På torsdag åker jag och Carl till Stockholm och kollar på John Mayer. Det är helt sjukt. Bokade biljetterna i hösten och nu är det NU. Dör faktiskt litegrann inombords när jag vet att jag sitter i Globen om två dygn och lyssnar på John Mayer. Live. Ja, du får vara avundssjuk.


NU: Nytt avsnitt av 24 på Viaplay.

Kram.
/R.

 

Namn: Rebecca Stenberg Ålder: 22 år Bor: Piteå Gör: Pluggar till Hälsovägledare vid LTU och spelar hockey i MSSK-Piteå Familj: Mamma, pappa, brorsa, hund & fågel Intressen: Musik, idrott och vänner

  • Senaste blogginläggen

Bloggar