Per Sandberg

Pers Inlägg

Presenterar nyheter, åsikter och andra inlägg om fotbollen i södra Norrbotten.

Bara ett tillägg...

Piteå ...innan påsklovet. Piteå IF har nu bestämt hur man ska göra med nigerianskorna.

Målvakten Christy Bulus får stanna i tre månader. Övriga provspelande nigerianskor kommer att resa hem utan kontrakt.

När det gäller värvningen av Bulus så är det det egentligen ingen bra lösning - men kanske en nödvändig.

Det är ingen bra lösning eftersom två utländska målvakter är en för mycket - speciellt när det inte har satsats pengar på någon annan import i laget (June Pedersen undantagen). 

Naturligtvis hade det varit bättre att lägga pengarna på en utländsk målvakt och eventuellt en utländsk forward med målkänsla i straffområdet. Det är vad PIF hade behövt mest. Nu kommer man att ha en landslagsmålvakt på bänken i runt hälften av alla seriematcher. Det är ingen optimal lösning.

Speciellt inte när Piteås ekonomi är så bra som man kan tro efter fjolårets publiksuccé. Piteå får verkligen hoppas på höga publiksiffor även i år för att det ekonomiska underlaget ska finnas för framtida satsningar.

För att återgå till målvaktsfrågan så hade det optimala varit om PIF kunnat göra ett avtal med Sunnanå om lån Åsa Berglund, alternativt fått Emma Gustavsson att fortsätta eller lockat hem Anna Carlsson-Dahlberg.

Men uppenbarligen har PIF inte lyckats lösa problemet med att få in en andramålvakt. Bara ett alternativ tycks ha återstått och det var att plocka in en utländsk målvakt.

Utifrån det agerade PIF rätt. Men det blev kostsamt att knyta till sig Stephanie Labbé för ytterligare en säsong den saken står helt klart.

Nu är Yanku Marrah klar

Piteå Bloggen har tidigare berättat att Yanku Marrah och Piteå IF var överens.

– Allt är löst, även med bostad. Vi är överens och det enda jag väntar på är att skriva under kontraktet, sa Marrah till bloggen nyligen.

Nu har parterna skrivit på ett kontrakt också.

- Det känns fantastisk kul att Yanku valt att följa med på vår spännande resa till division ett, säger tränare Johan Norberg till Piteå IFs hemsida.

- Han är en otroligt bollbegåvad spelare med fin speluppfattning. Det blir spännande att följa hans utveckling hos oss, fortsätter han.

Marrah har tidigare utvecklat varför han vill till Piteå.

– Jag har nobbat andra klubbar, men Piteå gav mig ett positivt intryck och jag går på magkänslan. Piteå känns rätt, sa den offensive mittfältaren.

Marrah kommer närmast från Nacka.

 

Lämnar Storfors för Hemmingsmark

Piteå Hemmingsmarks IF rustar för division 3.

Laget värvar två spelare från nedflyttade Storfors och har även klart med en tränartrio.

Hemmingsmark gjorde en fin säsong i söderfyran i fotboll och är åter tillbaka i division 3.

Motsatt väg gick Storfors som föll ur serien. Nu värvar Hemmings två av Storfors absolut bästa spelare. Backen Pontus Sundqvist lämnar Saik för spel på Hifton.

Även mittfältaren/anfallaren Peter Berglund gör samma resa.

Två killar som spelat flera säsonger i division 3 och är utvecklingsbara.

Ett steg i rätt riktning för Hemmingsmark som behöver stärka truppen för att klara sig i trean.

På tränarsidan är det klart att Urban Worrsjö fortsätter som huvudtränare. Som assisterande tränare får han två Nilsson. Christoffer Nilsson, som tidigare varit stabil mittback i division 2 samt anfallaren Tom Nilsson.

Klubben jobbar nu hårt för att stärka truppen ytterligare.

De är klara för PIF

pITEÅ Piteå IF fortsätter att bygga inför 2015.

Nu är två nya bitar klara.

June Pedersen som hade locktoner från norska klubbar stannar även nästa säsong.

Ett mycket viktigt besked. Pedersens vänsterfot behövs i Piteås offensiv. Utan den senaste säsongen hade Piteås målproblem varit ännu större. Hon ligger alltid bakom många farliga situationer med inlägg, hörnor och frisparkar.

June är ingen sprinter eller dribbler, men det hon gör bäst är också det som gör henne riktigt vass.

När det gäller hörnor håller hon världsklass. Sedan betyder hennes karaktär och rutin också en hel del för laget.

Emelie Lövgren är en fysisk mittback som stannar över 2015. Vilken roll hon får i laget beror på vad som händer på den positionen i övrigt. Stannar Faith Ikidi? Eller tar Piteå in någon annan mittback som ersättare? Eller ingen alls?

Till sist...

...ni följer väl bloggen på twitter? Pers_Inlagg

 

 

Han nobbade Hemmings för Infjärden

Infjärden stärker truppen inför säsongen i division 3-säsongen.
Nu är det klart att Hans-Erik Pekula blir kvar som tränare. Han och sedan tidigare klare Anders Juntti, kommer att leda laget 2015.
Infjärden har också värvat en ny målvakt.
Henrik Renberg var förstemålvakt i Alvik som åkte ur trean.
Nu går han till ISK.
– Även om vi åkte ut kände jag att det gick så bra för mig att division 4 är lite för låg nivå. Jag vill fortsätta utvecklas och gör det bättre i division 3, säger Renberg.
Även Hemmingsmark var intresserat av honom. Men ISK vann dragkampen.
Varför?
– Jag vet att många har gått från Infjärden till Piteå och jag vill spela så högt upp som möjligt. Därför känns det här som ett bra alternativ.
Dina styrkor som målvakt?
– Jag är ungefär lika bra på allt men min spelförståelse och att använda fötterna kanske sticker ut. Jag gillar att delta i spelet.
Kontraktet gäller över en säsong och på måndag kör ISK igång sin träning inför säsongen.

Hon har gjort sitt val

Piteå Hon lämnade Piteå IF för Eskilstuna inför senaste säsongen. Sofie Persson ville få en mer offensiv roll än hon fick under Stellan Carlsson.

Tydligen trivs hon i succélaget för nu har Persson skrivit på för ytterligare en säsong med Eskilstuna.

- Att vara klar för ännu en säsong med United och få fortsätta vara en del av den satsning klubben gör känns inte bara spännande utan även väldigt motiverande. Att jag sedan trivts väldigt bra både på och utanför planen har bara gjort mitt beslut enklare, säger Sofie Persson till klubbens hemsida.

- Förutsättningarna finns definitivt för att fortsätta utvecklas i samma riktning som föregående säsong. Laget besitter en jättestor potential som jag hoppas och tror vi kan få ut ännu mer av nästa år, säger Sofie.

Namn: Per Sandberg
Ålder: 30
Fotbollsbakgrund: Har spelat fotboll nästan hela livet. Har tvingats sluta på grund av skador.
Bästa fotbollsminne: Sverige-Paraguay på Olympiastadion i Berlin, 15/6 2006 samt Tyskland-Sverige på samma arena oktober 2012.
Uppdrag: Ska leverera nyheter, kommentarer och åsikter om lokal fotboll.
Mejl: per.sandberg@pitea-tidningen.se
Telefon: 0911-645 41, 070-2604123

  • Senaste blogginläggen

Bloggar