Per Sandberg

Pers Inlägg

Presenterar nyheter, åsikter och andra inlägg om fotbollen i södra Norrbotten.

Bara ett tillägg...

Piteå ...innan påsklovet. Piteå IF har nu bestämt hur man ska göra med nigerianskorna.

Målvakten Christy Bulus får stanna i tre månader. Övriga provspelande nigerianskor kommer att resa hem utan kontrakt.

När det gäller värvningen av Bulus så är det det egentligen ingen bra lösning - men kanske en nödvändig.

Det är ingen bra lösning eftersom två utländska målvakter är en för mycket - speciellt när det inte har satsats pengar på någon annan import i laget (June Pedersen undantagen). 

Naturligtvis hade det varit bättre att lägga pengarna på en utländsk målvakt och eventuellt en utländsk forward med målkänsla i straffområdet. Det är vad PIF hade behövt mest. Nu kommer man att ha en landslagsmålvakt på bänken i runt hälften av alla seriematcher. Det är ingen optimal lösning.

Speciellt inte när Piteås ekonomi är så bra som man kan tro efter fjolårets publiksuccé. Piteå får verkligen hoppas på höga publiksiffor även i år för att det ekonomiska underlaget ska finnas för framtida satsningar.

För att återgå till målvaktsfrågan så hade det optimala varit om PIF kunnat göra ett avtal med Sunnanå om lån Åsa Berglund, alternativt fått Emma Gustavsson att fortsätta eller lockat hem Anna Carlsson-Dahlberg.

Men uppenbarligen har PIF inte lyckats lösa problemet med att få in en andramålvakt. Bara ett alternativ tycks ha återstått och det var att plocka in en utländsk målvakt.

Utifrån det agerade PIF rätt. Men det blev kostsamt att knyta till sig Stephanie Labbé för ytterligare en säsong den saken står helt klart.

Bloggen följer PIF:s matcher

Piteå Söndag blir det full fart i Arcushallen för Piteå IF.

Bloggen finns där och kommer senare att här rapporterar från matcherna.

Klockan 15 spelar Piteå IFs damer mot Umeå IK. 

Piteå IFs herrar tar emot amerikanska PS Soccer Academy klockan 21.

Alter och Storfors ger besked

Piteå Alterdalen har tidigare gjort klart med Mikael Bäckström och Ronny Forsberg som tränare.

Nu har laget även kommit överens med Bo Åström. Han fortsätter att leda laget även 2015. Sålunda blir det en tränartrio i Alterdalen, om nu inte Johnny Landgren accepterar klubbens erbjudande. Då blir det hela fyra tränare.

Så här säger sportchefen Jens Hedström till klubbens hemsida om att Bosse Åström är klar:

"Känns fantastiskt kul att Bosse fortsätter, trots att han har begränsat med tid på grund av sin utbildning väljer han att fortsätta i Alter. Genom åren har han gjort fina resultat i klubben och är en tränare som alla föreningar i kommunen mer än gärna skulle vilja ha. Vi är glada att Bosse fortsatt väljer oss, vilket är ett tecken på att vi gör något bra i föreningen. I mars/april någon gång kommer tiden lätta upp för Bosse och laget kommer börja se honom lite oftare".

 Storfors AIK har också gjort klart med tränare inför säsongen.

Det blir samma person för både dam- och herrlaget.

Ove Bryggman, som är verksamhetsutvecklare och ett känt namn inom föreningen sedan länge, kommer att ha hand om klubbens båda representationslag.

 

Carléns glädjebesked

Piteå Hilda Carlén är just nu på läger med 11+. Landslagets specialsatsning på damspelare som förväntas bära landslaget i framtiden.

Snart bär det av på nästa läger.

Målvakten från Piteå blev i dag uttagen till A-landslaget som ska möta Finland på bortaplan 12 februari. Carlén och Carola Söberg är enda målvakterna i den 20 spelare stora truppen.

 

De leder lagen

Piteå Lillpite har klart med tränare inför seriespelet 2015.

Det blir två inhemska lösningar som ska leda laget. Per Bergström fortsätter som huvudtränare och Jonas Nordsten assisterar.

Apropå tränare så är det fler lag som kör vidare på samma sätt som ifjol. Petter Svärdsudd fortsätter som tränare för Munksunds herrar. Laget som förbereder sig för ett träningsläger i Barcelona i mars. För övrigt samma vecka som El clasico spelas, 22 mars.

 

Piteås provspelare skadad

Piteå Det blev ett lite ofrivilligt uppehåll här.

En rad andra saker har kommit ivägen senaste tiden men nu är jag tillbaka.

Piteå IFs  provspelande mittfältare Josh Bragg spelade bara första matchen under träningsturneringen i Finland.

Varför undrar säker en och annan. Han var ju inte ens med på bänken i match två.

Bragg stukade foten ganska tidigt i första matchen, blev utbytt och kunde inte visa upp sig i match två.

Tråkigt för honom och Piteå. Därför kommer Bragg troligtvis att få en chans till inom kort att visa upp sina färdigheter med Piteå IF.

Piteå IF kommer nu att testa även en annan spelare.

Anfallaren Daniel Andersson som inte alls lyckades i IFK Luleå senaste säsongen ska nu försöka övertyga PIF-ledningen att han bör få en rödvit-tröja 2015.

PIF behöver en anfallare till i truppen. Det är min klara mening. Laget är just nu lite väl beroende av Tetteh Komey. Johan Isaksson är ju också ett anfallskort som kanske inte stannar i föreningen.

På söndag spelar Piteå mot PS Soccer Academy i Arcushallen klockan 21. Före det, 15.00, är det Piteå IFs damer mot Umeå IK.

En fin fotbollssöndag för klubbens supportrar som vill se lagen för första gången i år.

I övrigt så har Robert Lindström hoppat av som ordförande för Norrbottens Fotbollsförbund. Rykten säger att det varit lite slitningar i styrelsen. Men någon bekräftelse kring det finns inte. Lindström själv avfärdar det helt.

Stofors damer vann Domarcupen för damer. Grattis!

Till sist viskas det också om allt mer positiva tongångar kring att det nästa år kan finnas en fullstor fotbollshall på Noliaområdet. I april börjar arbetet i kultur- och fritidsnämnden med att verka fram förslagen till nästa års budget. Jag skulle inte bli förvånad om fotbollshallen blir av 2016.

 

Namn: Per Sandberg
Ålder: 30
Fotbollsbakgrund: Har spelat fotboll nästan hela livet. Har tvingats sluta på grund av skador.
Bästa fotbollsminne: Sverige-Paraguay på Olympiastadion i Berlin, 15/6 2006 samt Tyskland-Sverige på samma arena oktober 2012.
Uppdrag: Ska leverera nyheter, kommentarer och åsikter om lokal fotboll.
Mejl: per.sandberg@pitea-tidningen.se
Telefon: 0911-645 41, 070-2604123

  • Senaste blogginläggen
01:28 Redaktören har ordet
01:28 Hockeybloggen
01:28 Bubbes Eurovisionblogg

Bloggar